Prostreno.cz

Vajíčkový sendvič

Jeden ze způsobů jak využít velikonoční vajíčka.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 1065 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy26g
tuky10g

Ingredience na

  • 6 ks vajec - uvařených natvrdo
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks šalotky - nakrájené nadrobno
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 1 lžička kari koření
  • 100 ml drůbežího, nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce majonézy - nebo podle potřeby
  • 0.5 hrnku nakrájené pažitky
  • 12 krajíců tmavého slunečnicového chleba
  • 120 g změklého másla - nebo podle potřeby
  • 12 lístků hlávkového salátu

Postup přípravy

  1. V malém rendlíku rozehřejte olej, přisypte šalotku, nakrájený česnek a 2-3 minuty míchejte.
  2. Šalotku a česnek posypte kari kořením, zalijte vývarem a vařte, až se vývar skoro vyvaří. Nechte vychladnout.
  3. Vychladlou šalotku dejte do misky, přidejte nadrobno nakrájená vejce, pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte majonézu jen tolik, aby se vejce spojila a vše promíchejte.
  4. Plátky chleba potřete máslem (pokud nechcete, není to nutné).
  5. Na plátek chleba položte list salátu, na salát dejte připravená vejce, na vejce položte list salátu a přikryjte plátkem chleba.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vajíčkový sendvič

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat