Prostreno.cz

Plněná sekaná

Sekaná plněná vejci, fazolkami a mrkví.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 788 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg mletého masa mix
  • 1 lžíce koření do mletého masa
  • 2 špetky soli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks housky nebo rohlíku
  • 150 ml mléka
  • 1 ks vejce - rozšlehané
  • 150 g zelených fazolek - můžou být mražené
  • 3 ks vajec - vařená natvrdo
  • 2 ks menší mrkve

Postup přípravy

  1. Housku nakrájejte na kousky, zalijte ji mlékem, nechte chvíli stát, pak housku vymačkejte a dejte do misky.
  2. Přidejte mleté maso, koření, rozšlehané vejce prolisovaný česnek, podle chuti osolte, dobře promíchejte a nechte v chladu 30 minut odležet.
  3. Mezitím uvařte mrkev a vejce.
  4. Mleté maso rozprostřete na folii ve tvaru obdélníkového plátu, do středu uložte rozpůlená, oloupaná vejce, obložte je na proužky nakrájenou mrkvi a fazolkami.
  5. Pomocí podkladové fólie plát zarolujte, šišku do ní zabalte a dejte ji na 1 hodinu do chladničky.
  6. Vybalenou sekanou uložte do vymazaného pekáčku, podlijte trochou vody, nebo vývaru a přikryté pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50-60 minut.
  7. Před dopečením sekanou odkryjte a dopečte ji odkrytou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Plněná sekaná

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat