Plněná sekaná
Sekaná plněná vejci, fazolkami a mrkví.
-
2h a 5min
35min příprava
1h a 30min vaření
-
788 kJ / 188 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky13g
Ingredience na
- 1 kg
mletého masa mix
- 1 lžíce
koření do mletého masa
- 2 špetky
soli
- 2 stroužky
česneku
- 1 ks
housky nebo rohlíku
- 150 ml
mléka
- 1 ks
vejce
- rozšlehané
- 150 g
zelených fazolek
- můžou být mražené
- 3 ks
vajec
- vařená natvrdo
- 2 ks
menší mrkve
Postup přípravy
- Housku nakrájejte na kousky, zalijte ji mlékem, nechte chvíli stát, pak housku vymačkejte a dejte do misky.
- Přidejte mleté maso, koření, rozšlehané vejce prolisovaný česnek, podle chuti osolte, dobře promíchejte a nechte v chladu 30 minut odležet.
- Mezitím uvařte mrkev a vejce.
- Mleté maso rozprostřete na folii ve tvaru obdélníkového plátu, do středu uložte rozpůlená, oloupaná vejce, obložte je na proužky nakrájenou mrkvi a fazolkami.
- Pomocí podkladové fólie plát zarolujte, šišku do ní zabalte a dejte ji na 1 hodinu do chladničky.
- Vybalenou sekanou uložte do vymazaného pekáčku, podlijte trochou vody, nebo vývaru a přikryté pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50-60 minut.
- Před dopečením sekanou odkryjte a dopečte ji odkrytou.