Prostreno.cz

Králík v česnekové omáčce

Jemné a dietní králičí maso se spoustou česneku. Omáčka není zahuštěna moukou a můžete si k němu dát klidně knedlík.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 555 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks králičích stehen
  • 200 g kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel
  • 2 palice česneku
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 300 ml masového vývaru
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na proužky a králičí stehna s ní prošpikujte.
  2. Králičí stehna osolte, opepřete a uložte je do olejem vymazaného pekáčku.
  3. Přidejte překrojené paličky česneku, nakrájenou kořenovou zeleninu a snítky rozmarýnu. Nakonec maso podlijte vývarem.
  4. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte přibližně 60-90 minut (záleží na kvalitě a stáří masa).
  5. Měkké maso z pekáčku vyndejte na talíř.
  6. Snítky rozmarýnu odstraňte, stroužky česneku vymačkejte a slupky vyhoďte.
  7. Zeleninu spolu s výpekem a česnekem rozmixujte dohladka. Podle potřeby přidejte trochu vývaru.
  8. Vložte zpět maso a vše jen prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík v česnekové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat