Hovězí dušené v troubě
Šťavnaté, špikované hovězí maso dušené ve víně se sojovou omáčkou.
-
2h a 25min
25min příprava
2h a 0min vaření
-
649 kJ / 155 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky9g
Ingredience na
- 1.2 kg
hovězího válečku
- loupaná plec, nebo hovězí svíčková
- 100 g
slaniny
- 2 ks
lahůdkové cibulky s natí
- Na marinádu
- 1 lžička
soli
- 80 ml
sojové omáčky
- 2 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 3 lžíce
worcestrové omáčky
- 1 lžička
hnědého cukru
- 120 ml
olivového oleje
- 250 ml
červeného vína
Postup přípravy
- Maso prošpikujte slaninou a vložte do menšího pekáčku.
- Všechny ingredience na marinádu prošlehejte v misce metličkou a maso marinádou přelijte. Je dobré marinádu důkladně vetřít do masa. Maso nechte marinovat 1-2 hodiny v chladu, ale lepší je nechat maso marinovat přes noc.
- Maso dejte do trouby předehřáté na 190 °C a přikryté duste doměkka.
- Měkké maso odkryjte, posypte nakrájenou cibulkou a duste ještě 10-15 minut. Doba dušení závisí na druhu, kvalitě a stáří masa.