Prostreno.cz

Hovězí plátky plněné anglickou slaninou

Šťavnaté plátky hovězího masa plněné anglickou slaninou, zeleninou a žampióny.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 832 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky17g

Ingredience na

  • 6 plátků slabých plátků hovězího masa - zadní, kýta
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 1 ks malé šalotky
  • 1 ks oloupaného rajčete
  • 150 g žampiónů
  • 0.25 ks řapíkatého celeru
  • 3 lžíce oleje
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek mletého pepře
  • 0.5 lžičky koření Masala - nebo jiné oblíbené
  • 250 ml domácího masového vývaru
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepejte, osolte je a posypte pepřem.
  2. Očištěnou zeleninu velmi jemně nakrájejte. Žampióny nakrájejte na tenké plátky.
  3. V rendlíku na rozehřátém oleji zeleninu a houby orestujte, míchejte, až se odpaří všechna tekutina.
  4. Zeleninu dochuťte kořením a nechte vychladnout.
  5. Na každý plátek masa položte plátek slaniny a kopeček zeleniny.
  6. Maso stočte a ovažte potravinářským provázkem.
  7. Maso uložte do malé zapékací misky, nebo pekáčku, podlijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 90 minut, nebo dokud není maso měkké.
  8. Vzniklou šťávu můžete zahustit tmavou instantní jíškou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky plněné anglickou slaninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat