Prostreno.cz

Pečená hovězí žebra

Pomalu pečené hovězí maso inspirované Malajskou kuchyní. Klasicky se tento druh masa využívá k přípravě vývaru. Tento způsob přípravy a rozpadající se maso vás překvapí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 4h a 10min

    1h a 30min příprava

    2h a 40min vaření

  • 551 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 2 kg masitých, hovězích žeber
  • 4 lžíce kari koření Madras - případně klasické kari
  • 5 lžic olivového oleje
  • K podávání
  • 2 ks limetky - nakrájené na plátky
  • Na omáčku
  • 4 stroužky česneku
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1 ks červené chilli papričky - bez semínek
  • 1 ks šalotky
  • 1 ks zázvoru - přibližně 2.5 cm
  • 300 ml kokosového mléka
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku lístků koriandru

Postup přípravy

  1. K přípravě pokrmu použijte menší, pokud možno stejně velké kousky masa.
  2. Každý kousek masa důkladně potřete kari kořením Madras, koření do masa vetřete. Nechte minimálně hodinu v chladu odpočívat.
  3. V kuchyňském robotu nebo mixéru rozmixujte nahrubo! Česnek, citronovou trávu, chilli papričku, šalotku a zázvor.
  4. Vše smíchejte s kokosovým mlékem.
  5. V pekáčku na oleji žebra opečte.
  6. Žebra přelijte připravenou omáčkou a pečte přikryté v troubě předehřáté na 170 °C doměkka, až začne maso odpadávat od kosti. Žebra dopečte odkryté.
  7. Před podáváním můžete maso posypat nakrájeným koriandrem.
  8. Podávejte s rýží a s kouskem limetky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená hovězí žebra

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat