Pečená hovězí žebra
Pomalu pečené hovězí maso inspirované Malajskou kuchyní. Klasicky se tento druh masa využívá k přípravě vývaru. Tento způsob přípravy a rozpadající se maso vás překvapí.
-
4h a 10min
1h a 30min příprava
2h a 40min vaření
-
551 kJ / 131 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky7g
Ingredience na
- 2 kg
masitých, hovězích žeber
- 4 lžíce
kari koření Madras
- případně klasické kari
- 5 lžic
olivového oleje
- K podávání
- 2 ks
limetky
- nakrájené na plátky
- Na omáčku
- 4 stroužky
česneku
- 2 stonky
citronové trávy
- 1 ks
červené chilli papričky
- bez semínek
- 1 ks
šalotky
- 1 ks
zázvoru
- přibližně 2.5 cm
- 300 ml
kokosového mléka
- Na posypání
- 0.5 hrnku
lístků koriandru
Postup přípravy
- K přípravě pokrmu použijte menší, pokud možno stejně velké kousky masa.
- Každý kousek masa důkladně potřete kari kořením Madras, koření do masa vetřete. Nechte minimálně hodinu v chladu odpočívat.
- V kuchyňském robotu nebo mixéru rozmixujte nahrubo! Česnek, citronovou trávu, chilli papričku, šalotku a zázvor.
- Vše smíchejte s kokosovým mlékem.
- V pekáčku na oleji žebra opečte.
- Žebra přelijte připravenou omáčkou a pečte přikryté v troubě předehřáté na 170 °C doměkka, až začne maso odpadávat od kosti. Žebra dopečte odkryté.
- Před podáváním můžete maso posypat nakrájeným koriandrem.
- Podávejte s rýží a s kouskem limetky.