Salát s růžičkovou kapustou
Luxusní salát se dá připravit i z obyčejných surovin. Tento salát je plný chutí a vitamínů.
-
40min
30min příprava
10min vaření
-
667 kJ / 159 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky14g
Ingredience na
- 400 g
růžičkové kapusty
- 1 ks
velké červené papriky
- nakrájené na proužky
- 2 lžíce
olivového oleje
- 0.5 hrnku
čerstvé petrželky
- nakrájené
- 3 lžíce
pažitky
- nakrájené
- Na posypání
- 0.5 hrnku
jadérek granátového jablka
- Na zálivku
- 2 lžíce
citronové šťávy
- 120 ml
extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 1 lžička
cukru
- 3 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Ingredience na zálivku promíchejte v malé misce, nejlépe metličkou.
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Plech vyložte pečícím papírem, nebo pečící folií a na plech nasypte očištěnou růžičkovou kapustu.
- Růžičkovou kapustu pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a dejte ji na 10 minut – nebo až trochu změkne,ale zůstane křupavá - do předehřáté trouby, během pečení jednou promíchejte.
- Kapustu nechte vychladnout, pak ji nakrájejte nadrobno a nasypte ji do servírovací misky.
- Přidejte petrželku, pažitku, papriku, zálivku a vše lehce promíchejte.
- Posypte jadérky granátového jablka a hned podávejte.