Prostreno.cz

Špenátový salát se slaninou

Právě pro jarní saláty jsou mladé křehké lístky špenátu jako stvořené.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 751 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 150 g libové anglické slaniny
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička pískového cukru
  • 0.5 lžičky dijonské hořčice
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 80 ml olivového oleje
  • 350 g baby špenátu
  • 1 ks malé červené cibule - tenké plátky
  • 4 ks vajec - uvařená natvrdo

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi.
  2. Křupavou slaninu vyndejte děrovanou lžící na papírový ubrousek.
  3. V rendlíku promíchejte prolisovaný česnek, cukr, hořčici, olivový olej, sůl a pepř a vinný ocet. Jen lehce zahřejte.
  4. Opraný, osušený špenát nasypte do misky, přidejte nasekaná vejce, cibuli a olejovou zálivku.
  5. Posypte slaninou a lehce promíchejte. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátový salát se slaninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat