Prostreno.cz

Nakládané ředkvičky

Sladkokyselý nakládaný ředkvičkový salát oceníte všude tam, kde byste si dali kyselou okurku. Naložené ředkvičky jsou dobré i samy o sobě například s opečenou bagetkou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 586 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy27g
tuky2g

Ingredience na

  • 4 svazky ředkviček
  • 250 ml vody
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 0.5 lžičky soli
  • 10 kuliček celého pepře
  • 1 ks bobkového listu

Postup přípravy

  1. Vodu svařte s cukrem, bobkovým listem, hořčičným semínkem, solí, pepřem a octem. Nálev nechte vychladnout.
  2. Omyté ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, nasypte je do velké sklenice a zalijte je nálevem.
  3. Nechte v chladu přes noc.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Nakládané ředkvičky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat