Prostreno.cz

Vepřové kotlety s jablky a cibulí

Vepřová kotleta s jablky a cibulí je kombinace skvělých chutí, jablka navíc dodají masu šťavnatost.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 662 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 600 g vepřových kotlet s kostí
  • 4 lžičky sušené šalvěje
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 6 lžic řepkového oleje
  • 2 ks jablek - nakrájené na plátky
  • 1 ks velké cibule - nakrájené na plátky
  • 1.5 lžičky česnekového prášku - nebo prolisovaný česnek
  • 300 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Vepřové kotlety na okrajích nařízněte ostrým nožem, lehce naklapejte a na obou stranách posypte solí, pepřem, česnekem a šalvěji.
  2. V pánvi vhodné na pečení v troubě, nebo v malém pekáčku rozehřejte olej a kotlety z obou stran opečte, aby se maso „zatáhlo“.
  3. Maso zalijte vývarem a přikryté dejte na 25 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
  4. Maso vyndejte z trouby, k masu přisypte na plátky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájená jablka a maso dejte odkryté zpět do trouby. Pečte, až je maso měkké.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s jablky a cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat