Vepřové kotlety s jablky a cibulí
Vepřová kotleta s jablky a cibulí je kombinace skvělých chutí, jablka navíc dodají masu šťavnatost.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
662 kJ / 158 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky12g
Ingredience na
- 600 g
vepřových kotlet s kostí
- 4 lžičky
sušené šalvěje
- 4 špetky
mletého pepře
- 4 špetky
soli
- 6 lžic
řepkového oleje
- 2 ks
jablek
- nakrájené na plátky
- 1 ks
velké cibule
- nakrájené na plátky
- 1.5 lžičky
česnekového prášku
- nebo prolisovaný česnek
- 300 ml
kuřecího vývaru
Postup přípravy
- Vepřové kotlety na okrajích nařízněte ostrým nožem, lehce naklapejte a na obou stranách posypte solí, pepřem, česnekem a šalvěji.
- V pánvi vhodné na pečení v troubě, nebo v malém pekáčku rozehřejte olej a kotlety z obou stran opečte, aby se maso „zatáhlo“.
- Maso zalijte vývarem a přikryté dejte na 25 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
- Maso vyndejte z trouby, k masu přisypte na plátky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájená jablka a maso dejte odkryté zpět do trouby. Pečte, až je maso měkké.