Prostreno.cz

Vepřový bůček plněný švestkami

Netradiční náplň, ale skvělá chuť, příprava je docela jednoduchá.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1443 kJ / 344 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy31g
tuky23g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Víno nalijte do rendlíku, přidejte švestky, tyčinku skořice a rozinky. Přiveďte k varu, vařte 10 minut, pak odstavte z ohně a nechte 30 minut stát.
  3. Švestky a rozinky sceďte, víno dejte stranou.
  4. Vychladlé švestky nakrájejte.
  5. Maso podélně nařízněte, pak otevřete a maso upravte na plát, podle potřeby maso naklepejte.
  6. Maso osolte, opepřete a posypte švestkami a rozinkami, přidejte snítku tymiánu.
  7. Maso stočte do rolády a ovažte potravinářským provázkem.
  8. V pekáčku rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte.
  9. Maso podlijte připraveným vínem a pečte v předehřáté troubě doměkka.
  10. Před krájením nechte maso 15 minut odpočinout.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový bůček plněný švestkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat