Prostreno.cz

Vepřový bůček plněný švestkami

Netradiční náplň, ale skvělá chuť, příprava je docela jednoduchá.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1219 kJ / 291 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy30g
tuky16g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Víno nalijte do rendlíku, přidejte švestky, tyčinku skořice a rozinky. Přiveďte k varu, vařte 10 minut, pak odstavte z ohně a nechte 30 minut stát.
  3. Švestky a rozinky sceďte, víno dejte stranou.
  4. Vychladlé švestky nakrájejte.
  5. Maso podélně nařízněte, pak otevřete a maso upravte na plát, podle potřeby maso naklepejte.
  6. Maso osolte, opepřete a posypte švestkami a rozinkami, přidejte snítku tymiánu.
  7. Maso stočte do rolády a ovažte potravinářským provázkem.
  8. V pekáčku rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte.
  9. Maso podlijte připraveným vínem a pečte v předehřáté troubě doměkka.
  10. Před krájením nechte maso 15 minut odpočinout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,20g
  • Sacharidy:

    312,00g
    • Cukry:

      106,20g
  • Tuky:

    135,50g
  • Vláknina:

    102,00g

Aktivita pro spálení: 291 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky s mrkví a houbami

(1 hlasů)
1h a 25min
916 kJ

Plněné šišky z mletého masa

(3 hlasů)
1h a 20min
963 kJ

Vepřová panenka s jablky a houbami

(3 hlasů)
1h a 20min
628 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřový bůček plněný švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat