Prostreno.cz

Koláč s rebarborou

Vláčný, lehce nakyslý koláč si dejte k snídani s kávou, nebo čajem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1093 kJ / 261 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy27g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks žloutků
  • 200 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vody
  • 200 g hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 4 ks bílků
  • 6 stonků rebarbory

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do světlého krému.
  2. Za stálého šlehání přidejte olej a 100 ml vody.
  3. Pak jen vařečkou vmíchejte 200 g proseté hladké mouky s kypřícím práškem.
  4. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta.
  5. Těsto nalijte do menšího, vyššího plechu.
  6. Rebarboru oloupejte a stonky uložte vedle sebe na těsto.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 50 minut. Každá trouba peče jinak, proto může pečení trvat kratší, nebo delší dobu.
  8. Koláč na první polovinu pečení přikryjte alobalem, aby se rebarbora nespálila.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Koláč s rebarborou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat