Prostreno.cz

Salát z lilku

Lilek je poměrně chuťově jemný a nevýrazný, ale skvěle přijme aroma ostatních surovin.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 665 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky13g

Ingredience na

  • 2 ks menších lilků
  • 1 ks velké, zralé mango
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks granátové jablko – jadérka - + šťáva do zálivky
  • 1 snítka snítka máty - nakrájené lístky
  • 1 snítka čerstvého koriandru - nasekaného
  • Na potření
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Na zálivku
  • 80 ml olivového oleje
  • 5 lžic šťávy z granátového jablka
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky cukru - může být i med

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Lilek nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm a uložte je na plech. Plech můžete vyložit pečící folií, nebo pečícím papírem.
  3. Plátky lilku potřete olejem.
  4. Plech vložte do trouby a pečte přibližně 15-20 minut, pak každý plátek lilku otočte a pečte ještě přibližně 10 minut. Lilek by měl být opečený dozlatova.
  5. Oloupané mango nakrájejte na tenké plátky a pokapejte je citronovou šťávou.
  6. Na salátovou mísu uložte vychladlý, pečený lilek, přidejte plátky manga a vše posypte mátou, koriandrem a jadérky granátového jablka.
  7. V malé misce prošlehejte ingredience na zálivku a lilek s mangem zálivkou zakápněte. Jen lehce promíchejte.
  8. Podávejte s čerstvým chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z lilku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat