Krůtí prsa s dušenou mrkví
Nejenže neušpiníte moc nádobí, ale hlavně se během vaření všechny chutě krásně prolnou.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
305 kJ / 72 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky3g
Ingredience na
Postup přípravy
- Maso osolte, opepřete a vytvarujte do válečku. Maso ovažte potravinářským provázkem.
- Očištěnou mrkev nakrájejte na hranolky.
- Maso položte do pekáčku, nebo zapékací misky, posypte ho kmínem, rozmarýnem a tymiánem.
- K masu přisypte nakrájenou šalotku, podlijte ho vínem a jablečnou šťávou.
- Maso přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
- Maso odkryjte, k masu přisypte mrkev a maso dopečte doměkka.
- Šťávu z masa zahustěte kukuřičným škrobem a zjemněte lžíci studeného másla.
- Z měkkého masa sundejte provázek a maso nakrájejte na plátky.