Hovězí svíčková s rajčaty
Skvělá večeře, nebo oběd, který připravíte do 35 minut.
-
35min
15min příprava
20min vaření
-
422 kJ / 101 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky6g
Ingredience na
- 600 g
hovězí svíčkové
- nakrájené na širší proužky
- 4 lžíce
oleje
- 500 g
malých rajčat
- 1 ks
cibule
- nakrájené
- 200 g
rukoly
- 50 ml
worcestrové omáčky
- 120 ml
masového vývaru
- 1 lžíce
bílého vinného octa
- 1 lžička
kukuřičného škrobu
- 2 lžíce
vody
Postup přípravy
- Smíchejte worcestrovou omáčku, ocet a vývar.
- Ve vodě rozmíchejte kukuřičný škrob a přidejte k připravené směsi.
- Ve woku rozehřejte olej, přidejte cibuli a minutu míchejte.
- Přidejte nakrájené maso a restujte za stálého míchání 6-10 minut, podle velikosti proužků masa.
- K masu přidejte připravenou „omáčku„ překrojená rajčata a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
- Nakonec přidejte rukolu, promíchejte, ale už nevařte.