Dušené vepřové plátky se sušenými rajčaty
Plátky vepřového masa dušené v troubě získají díky rajčatům skvělou chuť. Nejlépe chutnají s těstovinou.
-
1h a 30min
15min příprava
1h a 15min vaření
-
779 kJ / 186 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky11g
Ingredience na
- 4 plátky
vepřového masa
- krkovice, kýta
- 100 g
libové anglické slaniny
- nakrájené na kostičky
- 8 lístků
čerstvé šalvěje
- 6 ks
sušených rajčat v oleji
- 300 ml
masového vývaru
- 1 lžička
kari koření
- 4 lžíce
oleje
- 0.5 lžičky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- K podávání
- 4 porce
vařených oblíbených těstovin
Postup přípravy
- Plátky masa osolte, posypte pepřem a kari kořením.
- Na rozehřátém oleji - v rendlíku vhodném na pečení v troubě, opečte plátky masa spolu s nakrájenou slaninou.
- Kolem masa nasypte nakrájené lístky šalvěje, přidejte rajčata, vývar, přikryjte a duste v troubě předehřáté na 200 °C doměkka.