Prostreno.cz

Vepřové kotlety s irskou whisky

Vepřové maso v krémové omáčce jako jednoduchá, ale speciální večeře pro dva.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 751 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 ks silnější vepřové kotlety kostí
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 200 g žampiónů - nakrájených na plátky
  • 90 ml irské whisky
  • 2 ks česneku - nakrájený na plátky
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce drceného barevného pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Osolené vepřové kotlety opečte z obou stran na oleji v pánvi vhodné na pečení v troubě.
  3. Opečené kotlety vyndejte na talíř.
  4. Do pánve přidejte máslo, cibuli a míchejte 2 minuty.
  5. Přidejte houby a duste 5 minut za občasného míchání.
  6. Přidejte whisky, česnek a duste 3 minuty.
  7. Přidejte smetanu, muškátový oříšek, worcestrovou omáčku a drcený pepř.
  8. Vložte vepřové kotlety zpět do pánve.
  9. Kotlety přikryjte, pánev dejte do předehřáté trouby a maso duste doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s irskou whisky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat