Plněný vepřový plátek
Vepřové kotlety díky skvělé náplní získají šťavnatost a perfektní chuť.
-
1h a 35min
35min příprava
60min vaření
-
578 kJ / 138 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky10g
Ingredience na
- 4 ks
kotlety bez kostí
- vyšší, aby se daly naplnit
- 0.5 lžičky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 300 ml
masového vývaru
- 5 lžic
oleje
- 1 hrnek
nakrájené pažitky
- 300 ml
smetany na vaření
- 1 lžíce
kukuřičného škrobu
- Na náplň
- 0.5 ks
housek
- 100 ml
mléka
- 2 ks
sušených rajčat v oleji
- okapaná
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 3 lžíce
uzeného sýra Gouda
- nastrouhaného
- 1 ks
jablka
Postup přípravy
- Housku drobně nakrájejte, nasypte do misky a přelijte mlékem-promíchejte.
- Přidejte nasekaná rajčata, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, na velmi malé kostičky nakrájené jablko a vše promíchejte.
- Kotlety nařízněte, aby vznikla kapsa, osolte je a opepřete.
- Kotlety naplňte připravenou nádivkou (můžete je sepnou párátky, nebo omotat potravinářskou nití) a maso ze všech stran opečte na oleji v nádobě vhodné na pečení v troubě.
- Maso podlijte vývarem a přikryté duste v troubě doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
- Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob, přisypte pažitku a nalijte do vypečené šťávy z masa.
- Vařte za stálého míchání, klasicky na sporáku 10 minut.
- Do omáčky vložte maso a vše jen prohřejte.