Prostreno.cz

Plněný vepřový plátek

Vepřové kotlety díky skvělé náplní získají šťavnatost a perfektní chuť.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 578 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks kotlety bez kostí - vyšší, aby se daly naplnit
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 300 ml masového vývaru
  • 5 lžic oleje
  • 1 hrnek nakrájené pažitky
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na náplň
  • 0.5 ks housek
  • 100 ml mléka
  • 2 ks sušených rajčat v oleji - okapaná
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 3 lžíce uzeného sýra Gouda - nastrouhaného
  • 1 ks jablka

Postup přípravy

  1. Housku drobně nakrájejte, nasypte do misky a přelijte mlékem-promíchejte.
  2. Přidejte nasekaná rajčata, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, na velmi malé kostičky nakrájené jablko a vše promíchejte.
  3. Kotlety nařízněte, aby vznikla kapsa, osolte je a opepřete.
  4. Kotlety naplňte připravenou nádivkou (můžete je sepnou párátky, nebo omotat potravinářskou nití) a maso ze všech stran opečte na oleji v nádobě vhodné na pečení v troubě.
  5. Maso podlijte vývarem a přikryté duste v troubě doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
  6. Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob, přisypte pažitku a nalijte do vypečené šťávy z masa.
  7. Vařte za stálého míchání, klasicky na sporáku 10 minut.
  8. Do omáčky vložte maso a vše jen prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněný vepřový plátek

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat