Salát s bulgurem
Bulgur – drcená pšeničná zrnka, díky nim přestanete považovat salát za, hladové jídlo.
-
40min
20min příprava
20min vaření
-
728 kJ / 174 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy19g
tuky8g
Ingredience na
- 300 g
bulguru
- 1 ks
velké zelené papriky
- slovenská
- 80 g
černých oliv
- nakrájených
- 1 ks
salátové okurky
- tenké plátky
- 1 ks
červené cibule
- 1 svazek
ředkviček
- 250 g
cherry rajčat
- 0.5 hrnku
nakrájené zelené petrželky
- 150 g
tvrdého tvarohu, fety nebo kozího sýra
- Na zálivku
- 6 lžic
olivového oleje
- 1.5 lžičky
harissy
- volitelné
- 2 lžíce
citronové šťávy
- 1 lžička
strouhaného zázvoru
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 4 špetky
soli
- 0.5 lžíce
pískového cukru
Postup přípravy
- Bulgur připravte podle návodu uvedeného na obalu, pak ho nechte vychladnout.
- Všechnu zeleninu důkladně omyjte, popřípadě oloupejte, nakrájejte na kousky a nasypte do větší misky.
- V menší misce prošlehejte suroviny na zálivku a zalijte jí nakrájenou zeleninu.
- K nakrájené zelenině se zálivkou přimíchejte připravený bulgur, nakrájené olivy, petrželku a rozdrobený nebo nadrobno nakrájený sýr. Směs dobře promíchejte.
TIP:
Harissa je druh ostré kořenící směsi.