Prostreno.cz

Salát s bulgurem

Bulgur – drcená pšeničná zrnka, díky nim přestanete považovat salát za, hladové jídlo.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 728 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy19g
tuky8g

Ingredience na

  • 300 g bulguru
  • 1 ks velké zelené papriky - slovenská
  • 80 g černých oliv - nakrájených
  • 1 ks salátové okurky - tenké plátky
  • 1 ks červené cibule
  • 1 svazek ředkviček
  • 250 g cherry rajčat
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky
  • 150 g tvrdého tvarohu, fety nebo kozího sýra
  • Na zálivku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1.5 lžičky harissy - volitelné
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 4 špetky soli
  • 0.5 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Bulgur připravte podle návodu uvedeného na obalu, pak ho nechte vychladnout.
  2. Všechnu zeleninu důkladně omyjte, popřípadě oloupejte, nakrájejte na kousky a nasypte do větší misky.
  3. V menší misce prošlehejte suroviny na zálivku a zalijte jí nakrájenou zeleninu.
  4. K nakrájené zelenině se zálivkou přimíchejte připravený bulgur, nakrájené olivy, petrželku a rozdrobený nebo nadrobno nakrájený sýr. Směs dobře promíchejte.

TIP:

Harissa je druh ostré kořenící směsi.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s bulgurem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat