Prostreno.cz

Pórkový nákyp

Zeleninový nákyp si můžete dát k večeři, ale vzít si ho můžete klidně i druhý den na oběd do práce. Skvěle chutná teplý i studený.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 675 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy15g
tuky6g

Ingredience na

  • 3 ks housek
  • 600 g pórku
  • 2 lžíce másla
  • 4 snítky tymiánu
  • 300 ml smetany na vaření
  • 4 ks vajec
  • 1 ks větší mrkev
  • 150 g šunky - nakrájená na kostičky
  • 100 g strouhaného sýra - nejlépe čedar
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Housky rozmixujte nahrubo v robotu.
  2. Očištěný pórek nakrájejte na tenké plátky.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a orestujeme na něm pórek.
  4. Pak přidejte lístečky tymiánu otrhané od stonků, promíchejte a odstavte z ohně.
  5. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.
  6. Ve velké míse smíchejte smetanu se žloutky.
  7. Přidejte vychladlý pórek, oloupanou a na malé kostičky nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájenou šunku, rozmixované housky, tři čtvrtiny strouhaného sýra, podle chuti osolte, opepřete, promíchejte a nakonec opatrně vmíchejte dotuha ušlehaný sníh z bílků.
  8. Směs nalijte do vymazané zapékací misky, posypte zbylým sýrem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pórkový nákyp

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat