Prostreno.cz

Polévka z květáku a pórku se žloutky

Jemná krémová polévka z květáku a pórku jako svačina, oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 465 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  2. Omytý květák rozdělte na růžičky.
  3. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte pórek a 5 minut restujte.
  4. Pórek zalijte vývarem, přisypte květák a vařte, až je květák měkký.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  6. Ve smetaně rozšlehejte žloutky.
  7. Do vařící polévky za stálého míchání nalijte smetanu se žloutky. Důkladně promíchejte a dál nevařte.
  8. Před podáváním posypte oblíbenou bylinkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,90g
  • Sacharidy:

    54,89g
    • Cukry:

      8,80g
  • Tuky:

    121,00g
  • Vláknina:

    17,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka s vařeným hovězím masem

(2 hlasů)
35min
1527 kJ

Houbová polévka s orzem

(2 hlasů)
55min
269 kJ

Pikantní kuřecí polévka

(2 hlasů)
1h a 20min
170 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z květáku a pórku se žloutky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat