Polévka s vařeným hovězím masem
Krémová polévka s vařeným hovězím masem. K přípravě můžete využít vařené hovězí maso, které vám zůstalo a nevíte co s ním.
-
35min
15min příprava
20min vaření
-
1092 kJ / 261 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny26g
sacharidy1g
tuky15g
Ingredience na
- 2 lžíce
másla
- 1 ks
cibule
- 2 stroužky
česneku
- 0.5 lžičky
mleté červené papriky
- 1.5 l
zeleninového vývaru
- 300 g
vařeného hovězího masa
- 2 špetky
drceného kmínu
- 2 špetky
soli
- 200 ml
33% smetany
- 150 dkg
kvalitního tvrdého sýra
Postup přípravy
- V hrnci nechte rozehřát máslo, přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Přisypte mletou papriku, nakrájený česnek a promíchejte.
- Zalijte vývarem, přidejte nakrájené maso, kmín a vařte 5 minut.
- Vmíchejte smetanu, sýr a podle chuti polévku osolte.
- Zahřívejte a míchejte dokud se sýr neroztaví.
- Polévku můžete ozdobit snítkami tymiánu.