Pikantní kuřecí polévka
Sytá polévka z kuřecího masa s bílými fazolemi a kukuřicí.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
221 kJ / 52 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky2g
Ingredience na
- 200 g
konzervovaných bílých fazolí
- 2 l
vody
- 2 lžíce
bio sypkého kuřecího vývaru
- 500 g
kuřecího masa na polévku
- 1 hrnek
mražené kukuřice
- 1 ks
menší cibule
- nakrájené
- 2 lžíce
másla
- 1 stroužek
česneku
- jemně nakrájený
- 2 špetky
soli
- 0.5 lžičky
chilli prášku
- 4 snítky
čerstvé petrželky
Postup přípravy
- V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Přilijte vodu, do vody vložte maso, přisypte sypký vývar a vařte, až je maso měkké.
- Měkké maso vyndejte, oberte od kostí a vložte zpět do polévky.
- Do polévky přidejte opláchnuté, scezené fazole, jemně nakrájený česnek a rozmraženou kukuřici. Vařte 10 -15 minut.
- Polévku dochuťte solí a chilli práškem.
- Polévku podávejte posypanou nakrájenou petrželkou.