Prostreno.cz

Opečené rybí filé s hráškem

Netradiční řecký recept podávání ryby - s hráškem, okurkou a tvarohem, rychlá příprava, zdravý oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 498 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g rybího filé - okoun, štika, nebo pstruh duhový
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžíce směs koření na ryby
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 200 g tvarohu
  • 250 g čerstvého vyloupaného hrášku
  • 0.5 ks salátové okurky
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte hrášek: V misce smíchejte hrášek, okurku nakrájenou na malé kostičky a rozdrobený tvaroh. Vše jemně osolte a opepřete.
  2. V pánvi rozehřejte olej a máslo.
  3. Rybí filé osolte a opečte v pánvi na oleji s máslem dozlatova. Během pečení posypte ryby kořením na ryby.
  4. Ryby podávejte s připraveným hráškem, pokapané citronovou šťávou, ozdobené snítkou kopru.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Opečené rybí filé s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat