Prostreno.cz

Čokoládová pěna

Skvostný čokoládový dezert nejen pro slavnostní chvíle.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 4h a 0min

    4h a 0min příprava

  • 1429 kJ / 341 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy23g
tuky18g

Ingredience na

  • 4 ks žloutků
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 200 g tmavé 75% hořké čokolády
  • 50 ml koňaku nebo sherry
  • 250 ml 33% smetany
  • Na posypání
  • 100 g nahrubo nastrouhané čokolády

Postup přípravy

  1. Čokoládu nalámejte do misky.
  2. Do rendlíku nalijte vodu, kterou přiveďte varu.
  3. Misku s čokoládou postavte na rendlík s vroucí vodou a čokoládu nechte za stálého míchání rozpustit.
  4. Nad párou nebo ve vodní lázni vyšlehejte v misce žloutky, 1 vejce a oba cukry do husté pěny. Voda v lázni nesmí vařit, aby se vaječná pěna nesrazila.
  5. Smetanu vyšlehejte metličkou, nebo elektrickým šlehačem dotuha.
  6. Do vaječné pěny vmíchejte vychladlou, rozpuštěnou čokoládu a koňak nebo sherry a zlehka promíchejte. Čokoláda i pěna musí mít stejnou teplotu, aby se dobře spojily.
  7. Nakonec do čokoládové pěny přidejte ušlehanou smetanu a lehce promíchejte aby pěna zůstala nadýchaná.
  8. Pěnu rozdělte do skleněných pohárů nebo misek a dejte na 1-2 hodiny vychladit. Před podáváním ozdobte nastrouhanou čokoládou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čokoládová pěna

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat