Prostreno.cz

Dýňový, medový chlebíček

Dýňový chlébíček voní skořicí a badyánem. Je nadýchaný a dlouho vláčný.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1219 kJ / 291 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy34g
tuky14g

Ingredience na

  • 180 g rozpuštěného másla
  • 140 g tekutého medu
  • 1 ks velké vejce
  • 250 g dýně - nastrouhané
  • 350 g hladké mouky
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 1.5 lžíce třtinového cukru
  • 0.5 lžičky mletého badyánu
  • 1 lžička mleté skořice
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Zahřejte troubu na 170 °C.
  2. Formu na pečení chlebíčku vymažte máslem a vyložte pečicím papírem (délka nejlépe 25 cm).
  3. V míse smíchejte máslo, med a vyšlehané vejce.
  4. Vmíchejte nastrouhanou dýni, mouku prosetou s kypřicím práškem, skořicí a badyánem.
  5. Těsto nalijte do připravené formy, posypte třtinovým cukrem a pečte v předehřáté troubě 50-60 minut. Na prvních 30 minut pečení přikryjte chlebíček například alobalem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňový, medový chlebíček

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat