Prostreno.cz

Jehněčí s limetkovou kůrou

Proužky jehněčího masa se zeleninou ovoní limetková kůra.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 661 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky13g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty
  • 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks velká bio limetky - kůra a šťáva
  • 5 lžic oleje
  • 1 ks velké červené papriky - nakrájená na nudličky
  • 1 ks velké zelené papriky - nakrájená na nudličky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky.
  2. Promíchejte zázvor, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou limetkovou kůru z dobře omyté limetky, přidejte na proužky nakrájené maso, 5 lžic oleje, promíchejte a nechte 15 minut v chladu.
  3. Pak maso i s olejem nasypte do velké pánve, nebo woku.
  4. Za stálého míchán jehněčí maso opečte (přibližně 5 minut).
  5. Přidejte na proužky nakrájenou papriku a smažte 3 minuty.
  6. Smíchejte kukuřičný škrob se sojovou omáčkou, vmíchejte šťávu z limetky, směsí zalijte jehněčí maso a zeleninu a míchejte přibližně 5 minut, nebo až je maso měkké.
  7. Podávejte s těstovinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s limetkovou kůrou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat