Jehněčí s limetkovou kůrou
Proužky jehněčího masa se zeleninou ovoní limetková kůra.
-
55min
35min příprava
20min vaření
-
661 kJ / 158 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky13g
Ingredience na
- 600 g
jehněčí kýty
- 2 lžičky
strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 stroužek
česneku
- 1 ks
velká bio limetky
- kůra a šťáva
- 5 lžic
oleje
- 1 ks
velké červené papriky
- nakrájená na nudličky
- 1 ks
velké zelené papriky
- nakrájená na nudličky
- 2 lžičky
kukuřičného škrobu
- 2 lžíce
tmavé sójové omáčky
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na nudličky.
- Promíchejte zázvor, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou limetkovou kůru z dobře omyté limetky, přidejte na proužky nakrájené maso, 5 lžic oleje, promíchejte a nechte 15 minut v chladu.
- Pak maso i s olejem nasypte do velké pánve, nebo woku.
- Za stálého míchán jehněčí maso opečte (přibližně 5 minut).
- Přidejte na proužky nakrájenou papriku a smažte 3 minuty.
- Smíchejte kukuřičný škrob se sojovou omáčkou, vmíchejte šťávu z limetky, směsí zalijte jehněčí maso a zeleninu a míchejte přibližně 5 minut, nebo až je maso měkké.
- Podávejte s těstovinou.