Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečená jehněčí kýta s červenou cibulí

sun
0hlasů
Hodnotit

2h a 35min

35min příprava

2h a 0min vaření

665 kJ

energetická hodnota na 100g

420 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:13g tuky3g sacharidy6g bílkoviny

Recept z jehněčího masa, které si u nás získává stále větší oblibu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1.5 kg jehněčí kýty bez kostí
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 1.5 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 ks červené cibule
  • 500 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
  • 1.5 lžičky soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžíce džemu z červeného rybízu
  • Na omáčku
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 ks červené cibule - nakrájené na plátky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml červeného vína
  • 400 ml jehněčího nebo hovězího vývaru

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 220 °C.
  • Do kýty udělejte úzkým nožem tunýlky, v otvoru nožem otáčejte a pak otvory roztáhněte prstem.
  • Rozmixujte slaninu, česnek, citronovou kůru a polovinu rozmarýnových lístků, osolte a opepřete.
  • Pomocí prstů napěchujte směs do připravených otvorů.
  • Zbytek rozmarýnu rozdělte na jednotlivé výhonky a ty nastrkejte do naplněných otvorů, aby lístky koukaly.
  • Potřete maso máslem a řádně osolte a opepřete. Kýtu můžete ovázat kuchyňským provázkem, aby držela tvar.
  • Jehněčí kýtu vložte do pekáčku, podlijte vývarem, kolem masa nasypte nakrájenou cibuli a pečte 15 minut.
  • Po 15 minutách stáhněte teplotu v troubě na 170 °C a pečte další 1 hodinu a 15 minut.
  • Mezitím si připravte omáčku k masu. Na směsi másla a oleje opečte cibuli dozlatova. Zaprašte moukou a vzniklou jíšku míchejte 30 sekund.
  • Zalijte vínem, za stálého míchání přiveďte k varu a nechte svařit na polovinu.
  • Vlijte vývar, vmíchejte rybízový džem a vařte dalších 5 minut.
  • Osolte, opepřete a podávejte s jehněčím masem.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

11 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Marocké jehněčí

Marocké jehněčí

1 hlas
2h a 30min 585 kJ 350 Kč
Jehněčí kotletky se zeleninou

Jehněčí kotletky se zeleninou

0 hlasů
1h a 25min 592 kJ 240 Kč
Jehněčí se špenátem a fazolkami

Jehněčí se špenátem a fazolkami

1 hlas
60min 770 kJ 420 Kč
Pikantní jehněčí kari

Pikantní jehněčí kari

5 hlasů
2h a 0min 368 kJ 290 Kč
Jehněčí na olivách

Jehněčí na olivách

1 hlas
2h a 0min 630 kJ 480 Kč
Jehněčí guláš z trouby

Jehněčí guláš z trouby

2 hlasy
2h a 0min 359 kJ 340 Kč

Články nejen o vaření