Fazole se zeleninou
Zelenina a luštěniny jsou skvělou kombinací k obědu i k večeři.
-
45min
15min příprava
30min vaření
-
477 kJ / 114 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy18g
tuky3g
Ingredience na
- 1 ks
velké mrkve
- 1 ks
červené cibule
- 150 g
mraženého, nebo čerstvého hrášku
- 1 ks
velké masité rajče
- 3 lžíce
másla
- 250 ml
zeleninového vývaru
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 250 g
červených fazolí - ve slaném nálevu
- 200 g
vařených kolínek
Postup přípravy
- Očištěnou mrkev a cibuli nakrájejte na plátky.
- Mrkev, cibuli, hrášek a nakrájené rajče nasypte do rendlíku s rozehřátým máslem a 2 minuty míchejte.
- Zeleninu podlijte vývarem, podle chuti osolte, opepřete a duste 15 minut.
- Přidejte scezené, propláchnuté fazole a duste ještě 10 minut.
- Nakonec vmíchejte vařená kolínka a prohřejte je.