Prostreno.cz

Zeleninový vývar s noky

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary z jarní zeleniny. Jaké druhy zeleniny zvolíte, záleží na vás.

10.06.2020 sun
55min

25min příprava

30min vaření

224 kJ / 53 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm očištěnou a nakrájenou zeleninu.
  2. Zalijte vodou, nebo vývarem, osolte, přidejte libeček a přiveďte k varu. Vařte 15-20 minut.
  3. Hotový vývar můžete scedit, nebo můžete zeleninu ponechat ve vývaru.
  4. Během vaření vývaru si připravte noky. Důkladně smíchejte všechny suroviny na noky, pak vykrajujte lžičkou noky a vkládejte je přímo do vařícího zeleninového vývaru. Vařte ještě přibližně 4-5 minut.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte pepřem a muškátovým oříškem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,14 g
  • Sacharidy:

    139,23 g
    • Cukry:

      25,58 g
  • Tuky:

    102,80 g
  • Vláknina:

    17,80 g

Aktivita pro spálení:

283 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

84

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Hrubá mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

Sýr gouda

356 kcal / 100g
B24 g
S2 g
T27 g

Mletý pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový vývar s noky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba