Prostreno.cz

Zeleninový vývar s noky

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary z jarní zeleniny. Jaké druhy zeleniny zvolíte, záleží na vás.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 242 kJ / 57 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm očištěnou a nakrájenou zeleninu.
  2. Zalijte vodou, nebo vývarem, osolte, přidejte libeček a přiveďte k varu. Vařte 15-20 minut.
  3. Hotový vývar můžete scedit, nebo můžete zeleninu ponechat ve vývaru.
  4. Během vaření vývaru si připravte noky. Důkladně smíchejte všechny suroviny na noky, pak vykrajujte lžičkou noky a vkládejte je přímo do vařícího zeleninového vývaru. Vařte ještě přibližně 4-5 minut.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte pepřem a muškátovým oříškem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Zeleninový vývar s noky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat