Prostreno.cz

Zeleninový vývar s noky

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary z jarní zeleniny. Jaké druhy zeleniny zvolíte, záleží na vás.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 242 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm očištěnou a nakrájenou zeleninu.
  2. Zalijte vodou, nebo vývarem, osolte, přidejte libeček a přiveďte k varu. Vařte 15-20 minut.
  3. Hotový vývar můžete scedit, nebo můžete zeleninu ponechat ve vývaru.
  4. Během vaření vývaru si připravte noky. Důkladně smíchejte všechny suroviny na noky, pak vykrajujte lžičkou noky a vkládejte je přímo do vařícího zeleninového vývaru. Vařte ještě přibližně 4-5 minut.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte pepřem a muškátovým oříškem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,72g
  • Sacharidy:

    244,07g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    305,69g
  • Vláknina:

    72,00g

Aktivita pro spálení: 58 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový vývar s noky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat