Prostreno.cz

Treska s olivami a bramborami

Vše připravíte v jedné zapékací misce. Zdravá ryba pečená na bramborách s olivami a rajčetem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 379 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 800 g rybího filé tresky - nebo jiná ryba
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 ks větších brambor
  • 1 ks červené cibule
  • 4 špetky drceného kmínu
  • 0.5 lžičky soli
  • 250 ml středomořské omáčky - např.Heinz
  • 1 ks masité rajče
  • 80 g černých oliv - nakrájených

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na plátky a nasypte je do zapékací misky.
  3. Přidejte na plátky nakrájenou cibuli, osolte 2 špetkami soli a promíchejte.
  4. Brambory s cibulí potřete středomořskou omáčkou a dejte je do trouby na 30 minut.
  5. Porce ryby potřete máslem, osolte je, posypte kmínem a uložte je do zapékací misky na brambory.
  6. Na ryby uložte na plátky nakrájené rajče, kolem nasypte nakrájené olivy a dejte zpět do trouby.
  7. Pečte přibližně 20 minut podle velikosti porcí ryby.

TIP:

K přípravě můžete použít i jinou omáčku, např.: Chilli, Grilovací, Pepřovou nebo jinou.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska s olivami a bramborami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat