Prostreno.cz

Králík v pikantní omáčce

Jemné, zdravé králičí maso dušené na víně s cherry rajčaty.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 578 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky8g

Ingredience na

  • 1400 g naporcovaného králíka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks šalotky
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 ks dlouhá zelená chilli paprička
  • 8 lžic oleje
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 svazek pažitky - nebo 0.5 svazku petrželky
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opečte ze všech stran v pekáčku na oleji.
  2. Přidejte oloupanou nakrájenou šalotku a česnek, bobkový list a chilli papričku.
  3. Podlijte vínem, vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  4. Přibližně v polovině pečení přisypte k masu rajčata.
  5. Před podáváním posypte nakrájenou pažitkou, nebo petrželkou.
  6. Omáčku můžete zahustit kukuřičným škrobem, který rozmíchejte v malém množství vody, nebo použijte instantní jíšku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík v pikantní omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat