Prostreno.cz

Králík v pikantní omáčce

Jemné, zdravé králičí maso dušené na víně s cherry rajčaty.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 708 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 1400 g naporcovaného králíka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks šalotky
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 ks dlouhá zelená chilli paprička
  • 8 lžic oleje
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 svazek pažitky - nebo 0.5 svazku petrželky
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Maso osolte a opečte ze všech stran v pekáčku na oleji.
  2. Přidejte oloupanou nakrájenou šalotku a česnek, bobkový list a chilli papričku.
  3. Podlijte vínem, vývarem a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  4. Přibližně v polovině pečení přisypte k masu rajčata.
  5. Před podáváním posypte nakrájenou pažitkou, nebo petrželkou.
  6. Omáčku můžete zahustit kukuřičným škrobem, který rozmíchejte v malém množství vody, nebo použijte instantní jíšku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,80g
  • Sacharidy:

    121,70g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    114,28g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 169 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Králík s hlívou

(1 hlasů)
1h a 50min
666 kJ

Králík na špeku

(2 hlasů)
1h a 50min
918 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík v pikantní omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat