Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík s dijonskou hořčicí

sun
0hlasů
Hodnotit

1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

660 kJ

energetická hodnota na 100g

300 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:13g tuky1g sacharidy8g bílkoviny

Dietní králičí maso se smetanou, hořčicí a vínem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1400 g králíka - naporcovaného
  • 6 lžic dijonské hořčice - nebo plnotučná
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

  • Jednotlivé porce králíka opepřete a potřete dijonskou hořčicí.
  • V pekáči rozehřejte olej a opečte na něm porce králíka ze všech stran.
  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Maso osolte a podlijte bílým vínem.
  • Pekáč s masem vložte do předehřáté trouby a přikryté duste přibližně hodinu.
  • Občas porce obracejte a přelévejte vypečenou šťávou. Pokud se příliš vypéká, můžete přilít teplou vodu nebo drůbeží vývar.
  • Když je maso měkké, vyjměte ho na talíř.
  • Do pekáče nalijte smetanu a oškrabejte zkaramelizované připečené zbytky ze stran pekáče.
  • Šťávu zahřejte, případně zahustěte moučným máslem (lžíce změklého másla rozmíchejte se lžičkou hladké mouky) a šťávu povařte do zhoustnutí, vložte zpět porce králíka a prohřejte.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 544kJ 70 Kč

Podobné recepty

Králík s ořechovou omáčkou

Králík s ořechovou omáčkou

4 hlasy
1h a 50min 578 kJ 240 Kč
Králík pečený se zeleninou

Králík pečený se zeleninou

6 hlasů
1h a 50min 1529 kJ 220 Kč
Králík na bílém víně s mandlemi

Králík na bílém víně s mandlemi

2 hlasy
1h a 50min 779 kJ 330 Kč
Dušený králík s houbami

Dušený králík s houbami

0 hlasů
2h a 0min 332 kJ 175 Kč
Králík na bílém víně

Králík na bílém víně

2 hlasy
1h a 50min 652 kJ 300 Kč
Králík s houbami a zeleninou

Králík s houbami a zeleninou

2 hlasy
1h a 50min 367 kJ 260 Kč

Články nejen o vaření