Prostreno.cz

Králík s dijonskou hořčicí

Dietní králičí maso se smetanou, hořčicí a vínem.

  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 666 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy1g
tuky13g

Ingredience na

  • 1400 g králíka - naporcovaného
  • 6 lžic dijonské hořčice - nebo plnotučná
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

  1. Jednotlivé porce králíka opepřete a potřete dijonskou hořčicí.
  2. V pekáči rozehřejte olej a opečte na něm porce králíka ze všech stran.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Maso osolte a podlijte bílým vínem.
  5. Pekáč s masem vložte do předehřáté trouby a přikryté duste přibližně hodinu.
  6. Občas porce obracejte a přelévejte vypečenou šťávou. Pokud se příliš vypéká, můžete přilít teplou vodu nebo drůbeží vývar.
  7. Když je maso měkké, vyjměte ho na talíř.
  8. Do pekáče nalijte smetanu a oškrabejte zkaramelizované připečené zbytky ze stran pekáče.
  9. Šťávu zahřejte, případně zahustěte moučným máslem (lžíce změklého másla rozmíchejte se lžičkou hladké mouky) a šťávu povařte do zhoustnutí, vložte zpět porce králíka a prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s dijonskou hořčicí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat