Prostreno.cz

Králík s hlívou

Kombinace dietního masa a zdravé houby, pivo v malém množství je rovněž zdravé.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 504 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 1400 g králíka - naporcovaného
  • 1 ks velké cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g hlívy ústřičné
  • 300 ml světlého piva
  • 200 ml teplého kuřecího vývaru
  • 0.5 lžičky medu
  • 1 lžička sušeného rozmarýn
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • Na obalení
  • 100 g hladké mouky

Postup přípravy

  1. Porce králíka osolte a obalte v mouce.
  2. V kastrolu na rozehřátém oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
  4. K masu přidejte oloupaný nakrájený česnek.
  5. Očištěnou mrkev nakrájejte na plátky, plátky na polovinu a mrkev nasypte k masu.
  6. Očištěnou hlívu nakrájejte na proužky a přidejte je k masu.
  7. Maso zalijte pivem, vývarem ve kterém rozmíchejte med, maso posypte rozmarýnem a přikryté duste doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s hlívou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat