Prostreno.cz

Zelné listy plněné masem a zeleninou

Zelné listy známe hlavně plněné mletým masem s rýží. Určitě vyzkoušejte tento recept, kde část masa nahradí zelenina.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 0min

    45min příprava

    1h a 15min vaření

  • 657 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy19g
tuky8g

Ingredience na

  • 6 lístků bílého zelí
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 300 ml masového vývaru
  • Na náplň
  • 1 ks středně velké mrkve
  • 1 ks malé, bílé ředkve
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks šalotky
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nasekané
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 250 g mletého vepřového masa

Postup přípravy

  1. Ze zelí vyberte stejně velké listy. Listy povařte přibližně 2-3 minuty v hrnci s osolenou vodou.
  2. Z listů zelí vykrojte silná žebra, nebo je seřízněte na menší tloušťku (vyříznutí udělá v listu nepříjemný otvor, zatímco seříznutí ponechá list celistvý a snadněji se plní).
  3. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  4. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, oloupanou, nastrouhanou ředkev a maso - duste 10 minut.
  5. Maso podle chuti osolte, přidejte pepř, nasekanou petržel a prolisovaný česnek. Nakonec vmíchejte rýži.
  6. Na každý zelný list položte přibližně lžíci náplně-záleží, jak velké zelné listy máte.
  7. Nejprve přehněte boční strany listu dovnitř směrem k náplni, pak list zamotejte, a to směrem od seříznutého košťálu ke špičce listu.
  8. Listy uložte (spojem dolů) do zapékací misky, nebo pekáčku a lehce je poprašte paprikou.
  9. Podlijte vývarem a duste v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelné listy plněné masem a zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat