Prostreno.cz

Plněné šišky z mletého masa

Mleté vepřové maso se sýrovou náplní a sýrovo-pepřovou omáčkou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 839 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky17g

Ingredience na

  • 800 g mletého vepřového masa - nebo mix
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 lžíce koření na přípravu mletého masa
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce oleje
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • Na náplň
  • 180 g čerstvého smetanového sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky
  • Na omáčku
  • 250 ml 33% smetany
  • 200 ml masového vývaru
  • 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • 1 lžíce bio sojové omáčky
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Do mísy dejte maso, přidejte velmi jemně nakrájenou cibuli, koření, bramborový škrob, vejce, zakysanou smetanu a podle potřeby strouhanku. Vše důkladně vymíchejte.
  2. Smetanový sýr smíchejte s prolisovaným česnekem a petrželkou.
  3. Z masové hmoty tvarujte placičky, na každou položte trochu náplně a vytvarujte šišky.
  4. Šišky uložte do pekáčku vyloženého pečícím papírem, pokapejte je olejem, přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35-45 minut.
  5. V rendlíku přiveďte k varu vývar a smetanu.
  6. Přisypte instantní jíšku a vařte na mírném ohni 5 minut.
  7. Omáčku dochuťte pepřem, sojovou omáčkou a nakonec vmíchejte sýr. Už nevařte, jen nechte sýr rozpustit.
  8. Masové šišky podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné šišky z mletého masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat