Kuřecí sekaná v anglické slanině
Kuřecí maso je díky slanině krásně voňavé a šťavnaté.
-
2h a 0min
30min příprava
1h a 30min vaření
-
1193 kJ / 285 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky24g
Ingredience na
- 800 g
mletého kuřecího masa
- 1 ks
vejce
- 100 ml
perlivé vody
- 4 lžíce
strouhanky
- 0.5 lžičky
soli
- 1 ks
cibule
- drobně nakrájené
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 0.5 lžičky
mleté červené papriky
- 0.5 hrnku
pažitky
- nakrájené
- Na obalení
- 10 plátků
anglické slaniny
- Na potření
- 120 ml
oleje
- 0.5 lžíce
chilli omáčky
- 0.5 lžičky
mleté červené papriky
- 2 lžíce
kečupu
- 2 stroužky
česneku
- prolisovaného
- Na vymazání
- 2 lžíce
oleje
- olej
Postup přípravy
- Všechny ingredience na potírání prošlehejte v misce.
- Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte menší pekáček olejem.
- Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na sekanou nejlépe rukama. Strouhanku dejte podle potřeby, perlivou vodu přidejte nakonec.
- Z připravené směsi vytvarujte šišku, kterou obalte plátky slaniny.
- Maso položte do pekáčku, potřete připraveným ochuceným olejem, zbytek nalijte k sekané a přikryté pečte v předehřáté troubě 40 minut.
- Pak maso dokryjte a pečte ještě 15 minut. Pokud je potřeba, podlijte sekanou malým množstvím vody. Během pečení sekanou potírejte vypečenou šťávou.