Prostreno.cz

Mleté maso se slaninou

Mleté maso ve slaninové omáčce s pórkem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 798 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky17g

Ingredience na

  • 250 g anglické slaniny
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 ks pórek - s kouskem zelené části
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 400 ml masového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 150 g čerstvého smetanového sýra
  • 0.5 svazku čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji ve větší pánvi.
  2. Přidejte mleté maso a míchejte, aby se maso neslepilo.
  3. Přisypte nakrájený pórek a opékejte za stálého míchání 2-3 minuty.
  4. Maso zalijte vývarem a duste 35 minut. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  5. K masu přidejte smetanu ve které rozmíchejte čerstvý, smetanový sýr a duste ještě 5 minut.
  6. Před podáváním posypte maso nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mleté maso se slaninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat