Prostreno.cz

Zelenina na špízu

Grilovaná zelenina je skvělá třeba jen tak, ale pokud si uděláte k zelenině dobrý dip, bude ještě skvělejší. Zeleninový špíz můžete podávat spolu se salátem, rýží, kuskusem nebo pečeným bramborem. Ale také grilovaný sýr halloumi nebo mozzarella zeleninu výborně doplní.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 4h a 25min

    4h a 0min příprava

    25min vaření

  • 330 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks menší žluté cukety
  • 1 ks menší zelené cukety
  • 8 ks žampiónů - stejně velkých
  • 1 ks velké zelené papriky
  • 1 ks červené chilli papričky - nakrájené na tenké nudličky
  • 0.5 ks lilku
  • 3 špetky soli
  • Na marinádu
  • 1 ks bio limetky - šťáva a nastrouhaná kůra
  • 2 stroužky česneku - jemně nakrájeného
  • 3 špetky mletého pepře
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička zázvoru - nastrouhaného
  • Na omáčku
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 ks jemně nasekané chilli papričky
  • 1 lžíce nastrouhané kůry z bio limetky
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 2 lžíce jemně nasekaného koriandru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu důkladně promíchejte v nízké, ploché misce (aby se tam vešly špízy).
  2. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  3. Zeleninu a žampióny navlečte střídavě na grilovací jehly, nebo bambusové špejle a vložte je do marinády. Nechte marinovat minimálně 2 hodiny.
  4. Pak marinádu ze špízů jemně otřete, špízy osolte a položte je na středně předehřátý gril.
  5. Grilujte dozlatova, lehce potírejte marinádou.
  6. Podávejte s připraveným dipem/omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelenina na špízu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat