Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou
Tento fazolkový salát s květákem a hráškem můžete podávat samostatně. Salát je rovněž vhodný ke všem druhům masa.
-
40min
30min příprava
10min vaření
-
346 kJ / 82 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy2g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 ks
malého květáku
- 250 g
čerstvých fazolových lusků
- 1 svazek
ředkviček
- 200 g
cukrového hrášku
- 4 špetky
soli
- na vaření zeleniny
- 1.5 l
vody
- na vaření zeleniny
- Na zálivku
- 1 ks
žloutku
- 1 lžíce
dijonské hořčice
- 150 ml
kvalitního oleje
- 2 lžíce
bílého vinného octa
- 0.5 ks
červené cibule
- velmi jemně nasekané
- 2 špetky
soli
- 1 špetka
mletého pepře
Postup přípravy
- Žloutek a hořčici vyšlehejte metličkou, postupně přidávejte olej. Oleje přidejte tolik, aby směs nebyla příliš tuhá.
- Dochuťte octem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Nakonec přidejte velmi jemně nasekanou červenou cibuli.
- Květák rozdělte na malé růžičky a nasypte ho do vařící osolené vody.
- Vařte minutu, pak přisypte očištěné fazolové lusky, hrášek a vařte 4-5 minut, zelenina nesmí být rozvařená.
- Zeleninu sceďte, přelijte ji ledovou vodou a nechte na sítku dobře okapat.
- Okapanou zeleninu nasypte do velké misky.
- Ředkvičky nakrájejte na velmi tenké plátky a přidejte je do misky.
- K zelenině přidejte zálivku a vše lehce promíchejte.