Prostreno.cz

Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou

Tento fazolkový salát s květákem a hráškem můžete podávat samostatně. Salát je rovněž vhodný ke všem druhům masa.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 351 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malého květáku
  • 250 g čerstvých fazolových lusků
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g cukrového hrášku
  • 4 špetky soli - na vaření zeleniny
  • 1.5 l vody - na vaření zeleniny
  • Na zálivku
  • 1 ks žloutku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 150 ml kvalitního oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 0.5 ks červené cibule - velmi jemně nasekané
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka mletého pepře

Postup přípravy

  1. Žloutek a hořčici vyšlehejte metličkou, postupně přidávejte olej. Oleje přidejte tolik, aby směs nebyla příliš tuhá.
  2. Dochuťte octem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  3. Nakonec přidejte velmi jemně nasekanou červenou cibuli.
  4. Květák rozdělte na malé růžičky a nasypte ho do vařící osolené vody.
  5. Vařte minutu, pak přisypte očištěné fazolové lusky, hrášek a vařte 4-5 minut, zelenina nesmí být rozvařená.
  6. Zeleninu sceďte, přelijte ji ledovou vodou a nechte na sítku dobře okapat.
  7. Okapanou zeleninu nasypte do velké misky.
  8. Ředkvičky nakrájejte na velmi tenké plátky a přidejte je do misky.
  9. K zelenině přidejte zálivku a vše lehce promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,10g
  • Sacharidy:

    103,19g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    135,45g
  • Vláknina:

    49,00g

Aktivita pro spálení: 84 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat