Prostreno.cz

Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou

Tento fazolkový salát s květákem a hráškem můžete podávat samostatně. Salát je rovněž vhodný ke všem druhům masa.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 346 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malého květáku
  • 250 g čerstvých fazolových lusků
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g cukrového hrášku
  • 4 špetky soli - na vaření zeleniny
  • 1.5 l vody - na vaření zeleniny
  • Na zálivku
  • 1 ks žloutku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 150 ml kvalitního oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 0.5 ks červené cibule - velmi jemně nasekané
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka mletého pepře

Postup přípravy

  1. Žloutek a hořčici vyšlehejte metličkou, postupně přidávejte olej. Oleje přidejte tolik, aby směs nebyla příliš tuhá.
  2. Dochuťte octem, solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  3. Nakonec přidejte velmi jemně nasekanou červenou cibuli.
  4. Květák rozdělte na malé růžičky a nasypte ho do vařící osolené vody.
  5. Vařte minutu, pak přisypte očištěné fazolové lusky, hrášek a vařte 4-5 minut, zelenina nesmí být rozvařená.
  6. Zeleninu sceďte, přelijte ji ledovou vodou a nechte na sítku dobře okapat.
  7. Okapanou zeleninu nasypte do velké misky.
  8. Ředkvičky nakrájejte na velmi tenké plátky a přidejte je do misky.
  9. K zelenině přidejte zálivku a vše lehce promíchejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový salát s hořčicovou zálivkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat