Prostreno.cz

Květák zapečený s řapíkatým celerem

Dozlatova osmažený květák v klasickém trojobalu milují děti i dospělí. Květák lze použít i v mnoha jiných receptech.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 397 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malého květáku
  • 1.5 l vody - na vaření květáku
  • 0.5 lžičky soli - na vaření květáku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 3 lžíce rozpouštěného másla
  • 2 hrnky panko strouhanky - nebo klasická strouhanka
  • 1 hrnek zelené petrželky - nakrájené
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na malé růžičky a nasypte ho do osolené vařící vody. Vařte 4-5 minut, květák nesmí být rozvařený. Povařený květák sceďte a přelijte ho studenou vodou.
  2. Dobře okapaný květák nasekejte nahrubo a nasypte ho do misky.
  3. Ke květáku přidejte jemně nakrájenou cibuli, nakrájenou petrželku, na plátky nakrájený celer, strouhanku, přidejte máslo a vše podle chuti osolte a opepřete.
  4. Dobře promíchejte a směs rozprostřete do vymazané zapékací misky.
  5. Vývar smíchejte se smetanou a květák s celerem přelijte.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 50-60 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák zapečený s řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat