Prostreno.cz

Salát ze zelených fazolek

Fazolky mají nízký obsah kalorií a tuku, neobsahují cholesterol. Mají v sobě velké množství vlákniny. Jsou bohatým zdrojem celé řady vitamínů (A, B6, C, K) a minerálů.

16.07.2020 lentilka
35min

25min příprava

10min vaření

179 kJ / 42 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné fazolky nasypte do osolené vařící vody a vařte 3-4 minuty.
  2. Pak fazolky sceďte a přelijte je studenou vodou (nebo je nasypte do vody s kostkami ledu), pak je nechte na sítku okapat.
  3. Okapané fazolky nasypte do velké misky.
  4. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky a přisypte je k fazolkám.
  5. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, lístečky tymiánu, olej, dochuťte pepřem, špetkou soli a lehce promíchejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,25 g
  • Sacharidy:

    59,44 g
    • Cukry:

      27,41 g
  • Tuky:

    83,61 g
  • Vláknina:

    17,02 g

Aktivita pro spálení:

251 kcal
31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

zelené fazolky

31 kcal / 100g
B1 g
S6 g
T0,28 g

Červená cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát ze zelených fazolek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba