Salát ze zelených fazolek
Fazolky mají nízký obsah kalorií a tuku, neobsahují cholesterol. Mají v sobě velké množství vlákniny. Jsou bohatým zdrojem celé řady vitamínů (A, B6, C, K) a minerálů.
-
35min
25min příprava
10min vaření
-
180 kJ / 43 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky3g
Ingredience na
- K přípravě
- 500 g
zelených fazolek
- 1.3 l
vody
- 2 ks
větších rajčat
- 1 ks
malé červené cibule
- 2 stroužky
česneku
- 1 snítka
tymiánu
- pouze lístky
- 80 ml
olivového oleje
- 2 špetky
mletého pepře
- 0.5 lžičky
soli
Postup přípravy
- Očištěné fazolky nasypte do osolené vařící vody a vařte 3-4 minuty.
- Pak fazolky sceďte a přelijte je studenou vodou (nebo je nasypte do vody s kostkami ledu), pak je nechte na sítku okapat.
- Okapané fazolky nasypte do velké misky.
- Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky a přisypte je k fazolkám.
- Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, lístečky tymiánu, olej, dochuťte pepřem, špetkou soli a lehce promíchejte.