Prostreno.cz

Salát ze zelených fazolek

Fazolky mají nízký obsah kalorií a tuku, neobsahují cholesterol. Mají v sobě velké množství vlákniny. Jsou bohatým zdrojem celé řady vitamínů (A, B6, C, K) a minerálů.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 180 kJ / 43 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g zelených fazolek
  • 1.3 l vody
  • 2 ks větších rajčat
  • 1 ks malé červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka tymiánu - pouze lístky
  • 80 ml olivového oleje
  • 2 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Očištěné fazolky nasypte do osolené vařící vody a vařte 3-4 minuty.
  2. Pak fazolky sceďte a přelijte je studenou vodou (nebo je nasypte do vody s kostkami ledu), pak je nechte na sítku okapat.
  3. Okapané fazolky nasypte do velké misky.
  4. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky a přisypte je k fazolkám.
  5. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, lístečky tymiánu, olej, dochuťte pepřem, špetkou soli a lehce promíchejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát ze zelených fazolek

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat