Prostreno.cz

Plněný lilek

V chuti je lilek poměrně jemný a nevýrazný. Lehce však přijímá aroma a chuť ostatních surovin.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 495 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks lilku
  • 180 g sýra typu parmezán - nahrubo nastrouhaného
  • 300 g čerstvých hub - očištěných
  • 1 ks cibule
  • 2 ks oloupaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 5 lžic oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Lilek umyjte a podélně překrojte na polovinu.
  2. Povrch lilku na několika místech mělce nařízněte nožem.
  3. Lilek jemně osolte, uložte ho slupkou nahoru na plech, nebo do pekáčku, lilek pokapejte 4 lžícemi oleje a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
  4. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte a nechte zesklovatět na 2 lžících másla a lžíci oleje.
  5. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, nakrájené houby a duste 10 minut.
  6. Z pečeného lilku vyndejte lžíci část dužiny a přidejte ji k houbám.
  7. Směs promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte lilky.
  8. Lilky posypte sýrem a dejte je na 10 minut zpět do trouby.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,30g
  • Sacharidy:

    119,80g
    • Cukry:

      18,64g
  • Tuky:

    213,13g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 118 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Plněný lilek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat