Cuketový moučník s mákem
Začíná sezóna cuket. Upečte si vláčný cuketový moučník.
-
1h a 30min
30min příprava
60min vaření
-
1125 kJ / 268 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy26g
tuky14g
Ingredience na
- K přípravě
- 290 g
hladké mouky
- 300 g
cukety
- nastrouhané
- 50 g
nemletého máku
- 3 ks
vajec
- 90 g
rozpuštěného másla
- 90 ml
rostlinného oleje
- 150 g
pískového cukru
- 1 ks
kypřícího prášku do pečiva
- 1 špetka
soli
- 2 lžíce
pomerančové kůry
- jemně nastrouhané
Postup přípravy
- Formu na pečení vyložte pečícím papírem. Můžete použít formu na chlebíček, nebo kulatou formu.
- Cuketu nastrouhejte a vymačkejte vodu. Vymačkanou cuketu dejte do misky.
- Cukr a vejce vyšlehejte do světlého krému.
- Za stálého šlehání postupně přidávejte máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem, olej, pomerančovou kůru, sůl a mák.
- Těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 50 minut.