Prostreno.cz

Hovězí roštěná s višňovou omáčkou

Plátky hovězí roštěné s jemnou omáčkou z višní. Překvapí vás skvělá chuť této zajímavé kombinace.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 497 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g nízkého roštěnce
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1.5 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Na omáčku
  • 200 ml domácího hovězího vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 120 ml 33% smetany
  • 150 g vypeckovaných višní
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 špetky soli
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na potření
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Maso potřete 2 lžícemi oleje, hořčicí, maso osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a dejte do vhodné misky s víčkem. Misku uzavřete a nechte v chladničce minimálně 2 hodiny.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte ze všech stran v pánvi na 2 lžících olivového oleje aby se maso zatáhlo.
  4. Maso dejte do pekáčku, podlijte 300 ml vývaru, a pečte přikryté v předehřáté troubě přibližně hodinu, nebo až je maso měkké.
  5. Měkké maso vyndejte z trouby a nechte ho odpočinout minimálně 15 minut.
  6. Během pečení si připravte omáčku: Do rendlíku nasypte vypeckované višně.
  7. Přidejte vývar, červené víno, smetanu, sůl a cukr. Vařte 15 minut.
  8. Omáčku zahustěte kukuřičným škrobem.
  9. Hotové maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí roštěná s višňovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat