Zeleninová polévka Gazpacho
Studená polévka, která vás osvěží. Gazpacho je původem z Andalusie. Gazpacho se připravuje v podstatě domácnost od domácnosti jinak, základní ingredience zůstávají.
-
-
210 kJ / 50 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky3g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 kg
rajčat
- 1 ks
červené papriky
- 1 ks
salátové okurky
- 2 stroužky
česneku
- 3 lžíce
olivového oleje
- 2 lžíce
červeného octa
- sherry, nebo vinný
- 4 snítky
oblíbených bylinek - podle chuti
- bazalka, petrželka...
- 2 špetky
mletého pepře
- 3 špetky
soli
- 1 špetka
cukru
- volitelné
Postup přípravy
- Rajčata shora lehce nařízněte do kříže a na 1 až 2 minuty vložte do vroucí vody, pak rajčata oloupejte.
- Papriku zbavte jádřince a společně s oloupanou okurkou, oloupaným česnekem a olivovým olejem rozmixujte dohladka. Olej přidejte nakonec a mixer zapněte jen na pár vteřin.
- Dochuťte podle potřeby solí, pepřem, červeným octem, čerstvými bylinkami a případně i špetkou cukru. Pokud je třeba, zřeďte polévku trochou vody nebo rajčatové šťávy.
- Polévku nechte v lednici důkladně vychladit.
- Polévku můžete před podáváním pokapat olivovým olejem.