Prostreno.cz

Zeleninová polévka Gazpacho

Studená polévka, která vás osvěží. Gazpacho je původem z Andalusie. Gazpacho se připravuje v podstatě domácnost od domácnosti jinak, základní ingredience zůstávají.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 210 kJ / 50 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg rajčat
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného octa - sherry, nebo vinný
  • 4 snítky oblíbených bylinek - podle chuti - bazalka, petrželka...
  • 2 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka cukru - volitelné

Postup přípravy

  1. Rajčata shora lehce nařízněte do kříže a na 1 až 2 minuty vložte do vroucí vody, pak rajčata oloupejte.
  2. Papriku zbavte jádřince a společně s oloupanou okurkou, oloupaným česnekem a olivovým olejem rozmixujte dohladka. Olej přidejte nakonec a mixer zapněte jen na pár vteřin.
  3. Dochuťte podle potřeby solí, pepřem, červeným octem, čerstvými bylinkami a případně i špetkou cukru. Pokud je třeba, zřeďte polévku trochou vody nebo rajčatové šťávy.
  4. Polévku nechte v lednici důkladně vychladit.
  5. Polévku můžete před podáváním pokapat olivovým olejem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka Gazpacho

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat