Treska s barevnými rajčaty
Jednoduché, rychlé zdravé.
-
60min
15min příprava
45min vaření
-
440 kJ / 105 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky6g
Ingredience na
- K podávání
- 3 lžíce
petrželového pesta
- volitelné
- K přípravě
- 3 porce
chlazené tresky
- 800 g
barevných cherry rajčat
- 2 lžíce
másla
- 2 lžíce
oleje
- 0.5 lžičky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 120 ml
smetany
- 1 snítka
tymiánu
- 1 snítka
rozmarýnu
- 0.5 lžíce
mix koření na ryby
Postup přípravy
- V menším pekáčku rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přisypte rajčata a 5 minut míchejte. Rajčata osolte, opepřete, přidejte smetanu a promíchejte.
- Porce ryby jemně osolte, posypte kořením na ryby a ryby položte na rajčata.
- Přidejte snítku tymiánu, snítku rozmarýnu a ryby s rajčaty dejte na 25-35minut (podle velikosti porcí) do trouby předehřáté na 190 °C.
- Před podáváním můžete ryby potřít petrželovým pestem.