Prostreno.cz

Vepřové plátky s růžičkovou kapustou

Pokud růžičkovou kapustu moc nemusíte, vyzkoušejte ji jako přílohu k vepřovému masu, bude vám chutnat.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 516 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g slaniny - nakrájené na kostičky
  • 300 g růžičkové kapusty - překrojené na polovinu
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • K přípravě
  • 4 ks vepřových kotlet
  • 4 špetky soli
  • 1 lžíce mix koření - na vepřové maso
  • 1 ks cibule
  • 300 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Kotlety z obou stran osolte, uložte je do malého pekáčku a posypte je kořením.
  3. Kolem masa nasypte oloupanou, nakrájenou cibuli, maso podlijte vývarem a pečte v troubě doměkka.
  4. V pánvi na oleji orestujte na kostičky nakrájenou slaninu.
  5. Ke slanině přisypte překrojenou růžičkovou kapustu, podlijte ji vývarem a přikryté duste 5-8 minut. Podle chuti osolte, můžete dochutit prolisovaným česnekem.
  6. Kotlety podávejte s růžičkovou kapustou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat