Prostreno.cz

Špenátový salát s vejci a houbami

Malé lístky baby špenátu mají výraznou chuť a jsou velmi dobré zasyrova. Když přidáte houby a vejce, můžete salát podávat i jako hlavní chod.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 818 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g baby špenátu
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 3 ks vajec - vařená natvrdo
  • 250 g žampionů - nakrájené na silnější plátky
  • 2 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na oleji poduste přibližně 5 minut nakrájené žampióny, podle chuti je osolte a opepřete.
  2. Slaninu nakrájejte na nudličky a orestujte ji v pánvi do křupava.
  3. Opraný, osušený špenát rozdělte na 3 talíře a posypte ho připravenou slaninou.
  4. Přidejte podušené houby a nakrájené vařené vejce. Vejce podle chuti osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátový salát s vejci a houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat