Prostreno.cz

Sekaná s karamelizovanou cibulí

Sekaná, zdálo by se, že je to obyčejné, jednoduché jídlo. Z vybraných surovin ve správném poměru z ní ovšem můžete vykouzlit pokrm, po kterém se ve vaší kuchyni jen zapráší.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 749 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 lžíce sádla - nebo oleje
  • 2 ks velké bílé cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce cukru
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 4 lžíce panko strouhanky - nebo klasická strouhanka
  • 1 ks šalotka
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 1 ks velké, rozšlehané vejce
  • Na posypání
  • 100 g strouhaného sýra Gruyére
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte sádlo, přisypte na plátky nakrájenou cibuli, posypte ji lžíci cukru a na mírném ohni duste za občasného míchání 15-20 minut.nPodle chuti cibuli osolte.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C.
  3. Ve velké míse smíchejte mleté maso, jemně nakrájenou šalotku, lístky tymiánu, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, pepř a podle chuti sůl.
  4. Vše důkladně promíchejte a vytvarujte „šišku“, položte ji do pekáčku vymazaného olejem, podlijte malým množstvím vody, nebo vývarem a pečte přikryté v předehřáté troubě přibližně hodinu. Sekanou dopečte odkrytou.
  5. Hotovou sekanou posypte sýrem, připravenou cibulí a dejte zpět na 5 minut do trouby.

TIP:

Pravý sýr Gruyére víceméně odpovídá ementálu (Primátor, Madeland) a v receptech se dá celkem bez problémů těmito sýry nahradit. Tymiánových lístků by mělo být přibližně 3-4 lžíce.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sekaná s karamelizovanou cibulí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat