Ingredience na
- K přípravě
- 500 g
mletého hovězího masa
- 500 g
mletého vepřového masa
- 1 lžíce
sádla
- nebo oleje
- 2 ks
velké bílé cibule
- nakrájená na tenké plátky
- 1 lžíce
cukru
- 0.5 lžičky
soli
- 2 snítky
čerstvého tymiánu
- pouze lístky
- 4 lžíce
panko strouhanky
- nebo klasická strouhanka
- 1 ks
šalotka
- 2 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 0.5 lžičky
mletého černého pepře
- 1 ks
velké, rozšlehané vejce
- Na posypání
- 100 g
strouhaného sýra Gruyére
- Na vymazání
- 2 lžíce
oleje
TIP:
Pravý sýr Gruyére víceméně odpovídá ementálu (Primátor, Madeland) a v receptech se dá celkem bez problémů těmito sýry nahradit. Tymiánových lístků by mělo být přibližně 3-4 lžíce.